Krediethypotheek
Lineaire hypotheek
Spaarhypotheek
Tweede hypotheek
Hypotheek aanvragen
Hypotheek afsluiten
Hypotheekadvies
Berekening hypotheek

Verlichting
Verwarming en Klimaat
Sanitair
Kozijnen en Ramen
Raamdecoratie

Haarden en Kachels
Serre's
Tuinmeubels
Plafonds
Vloeren

Wanden en Deuren
Garagedeuren
Zonwering
Doe Het Zelf
HovenierSitemap

 

 

De lijfrentehypotheek

De lijfrentehypotheek is een combinatie van een hypothecaire lening met een lijfrenteverzekering als een aanvullend pensioen voor uw oude dag. Een lijfrentehypotheek is hiernaast ook een van de aflossingsvrije hypotheken. Bij het afsluiten van de hypotheek wordt een bepaald bedrag omgezet in een lijfrente. U betaalt dan elke maand rente over uw hypotheek en premie voor de lijfrente. Uit de lijfrenteverzekering ontvangt u dan vanaf de einddatum periodieke uitkeringen.

U heeft veel belastingaftrek: zowel de rente en de premie zijn aftrekbaar. De nieuwe regelgeving heeft de mogelijkheden wel enigszins beperkt. In een aantal gevallen kunt u ook een hoog rendement op de lijfrenteverzekering behalen. Dit soort hypotheek zijn vooral gericht op het fiscaal voordeel. In de opbouwfase van de lijfrente is er ook wel belastingvoordeel, maar over de uitkeringen van de lijfrenteverzekering moet u ook weer inkomstenbelasting betalen.

Wonen.webzo is verder geen hypotheekbemiddelaar, indien u een hypotheek offerte wilt aanvragen moet u dat elders doen, bijvoorbeeld via de website van een erkende hypotheekadviseur.


Woonwinkels
Adviseurs
Architecten
Styling
Binnenhuisarchitecten

Bouwen
Klusbedrijven
Beveiliging
Renovatie
Woningonderhoud

Verhuisbedrijven
Makelaars
Woninginrichting
Kleurgebruik
Design

Accessoires
Kamerplanten
Kunst
Woonwarenhuizen
Huishoudelijke apparatuur

Meubeldesign
Interieur decoratie
Interieuradvies
Huis inrichting
Design meubels